Невена Николова не подарява, нито плаща на известните да носят дрехите ѝ. След

...
Невена Николова не подарява, нито плаща на известните да носят дрехите ѝ. След
Коментари Харесай

Десислава Радева не задържа за себе си роклите, които облича за държавни визити

Невена Николова не подарява, нито плаща на известните да носят облеклата ѝ. След изява те ѝ ги връщат
Невена Николова е дизайнерката, на която президентската брачна половинка Десислава Радева се доверява за своя тоалет, когато би трябвало да участва на публично събитие. “Създавам роклите особено за Десислава Радева, без никакви разноски от нейна страна. Като българка за мен е значимо първата ни дама да наподобява почтено ”, споделя Невена.

 С роклята от копринена тафта

С роклята от копринена тафта

След държавните визити, на които би трябвало да е с тоалет в избран жанр, Десислава Радева връща дрехата. В момента последните две рокли, които облече за интронизацията на японския император Нарухито, може да бъдат видени “на живо ”

в бутика на Невена в София. Едната е от коприна в цвят глетчер, в долната част е мощно разкроена, само че поради фината материя не се основава непотребен размер, нагоре е с V-образно деколте и транспарантни ръкави, а талията е украсена с необятен колан в екрю. Втората рокля е от копринена тафта в комплициран цвят от кобалтово синьо и мед, покрита с метри тънък тюл в кралско синьо. Моделът е с деликатна украса от ръчно бродирана дантела в горната част и раменете и кристали “Сваровски ” в десетки нюанси на главните цветове.

 Двете рокли от визитата в Япония са в бутика на Невена. СНИМКИ: РУМЯНА ТОНЕВА

Двете рокли от визитата в Япония са в бутика на Невена. СНИМКИ: РУМЯНА ТОНЕВА

 Десислава Радева не задържа за себе си роклите, които облича за държавни визити

Първата дама не задържа тоалетите за себе си, само че част от тях се е случвало да носи и повторно. Така демонстрира отговорност към екологичния аспект на модата и другите благоприятни условия за носене на една и съща елегантна дреха – за дневен и вечерен мотив. Невена поддържа този избор, тъй като самата тя пази рационалното потребление на облеклата – като имаш нещо красиво, е добре да го ползваш, а освен да виси в дрешника.

Създавайки тоалет даже за доста формален мотив – женитба, абитуриентски бал, поучава клиентките да мислят и за бъдещото носене на дрехата или най-малко на част от тоалета. Напоследък това е гореща тематика в международен мащаб. Настоява да се влага в неща, които може да се носят повече от един път, тъй като живеем в извънредно консуматорски свят. Твърди, че модата е вторият максимален замърсител в международен мащаб, и не желае да взе участие в това.

Рокли на Невена Николова са носили и международни звезди като Ел Макферсън, Никол Шерцингер, Елизабет Хърли. “Никога не сме плащали на някого да носи наша рокля, не сме и подарявали! След изявата си те връщат облеклата ”, изяснява Невена. Преди няколко години направила тоалети за Мартин Маккъчън, която взе участие в “Наистина обич ” с Хю Грант. И всичко ѝ било платено.

 Никол Шенцингер с тоалет на българската дизайнерка

Никол Шенцингер с тоалет на българската дизайнерка

Невена в никакъв случай не търси и самите звезди. Нея я намират. Стилистите на фамозните имена непрекъснато търсят нови и разнообразни тоалети и по този начин стигат до българската дизайнерка. Изпращат ѝ имейл със питане, на който Невена и екипът ѝ реагират съгласно случая. “Имаме най-пасивното държание на пазара.

 Невена Николова от няколко години живее в Лондон.

Невена Николова от няколко години живее в Лондон.

Нямаме време да се популяризираме интензивно,

роклите, които вършим, лишават дълъг интервал. 80% от направата са на ръка. Произвеждаме малко бройки, като всеки модел се прави с извънредно внимание ”, споделя тя. Ръчният труд и високото качество са причина цените на роклите да стигат до към 10 000 лв.. Те са и уникати, което значи, че няма никакъв късмет две дами да се засекат на едно и също място с идентични тоалети, основани от Невена Николова.

Инфо: 

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР